Birbirinden Muhteşem 10 Oyun Şarkısı

Müzikler, oyunları tamamlayan en önemli unsurlardan biridir. Kaliteli bir senaryo kadar etkileyici müziklerde oyunların yıllarca akılda kalmasında ve klasikler arasına girmesinde büyük bir öneme sahiptir.
Bu listede oyun severler kadar oyunlarla arası fazla olmayanların bile sevebileceğini düşündüğüm müzikleri sıraladım. Sizlerinde sevdiği ve listede olmayan müzikler varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.



1) The Witcher 3: Blood and Wine - The Mandragora
Dlc'sinin adını tam anlamıyla tamamlayan bu müzik: gerek ritim gerekse enstrümanları ile bizleri o diyarlarda kısa bir sürede olsa gezintiye çıkartıyor.


2) Persona 5 -"Life Will Change" Guitar Cover
Listeye koymasaydım kendimi suçlu hissedeceğim muhteşem bir müzik. Persona 5'in temasına yapılan cover defalarca dinlememe rağmen bıkmayacağım müzikler arasında olmayı sonuna kadar hak ediyor.


3) Borderlands The Pre-Sequel - Come With Me Now
Bu şarkıya her zamankinden farklı olarak nette denk gelip sonradan dinlemeye başladığım güzel şarkılardan birisidir.



4) Plants Vs Zombies - Zomboss Theme
Mini bir oyunda resmen gizlenmiş olan bu müzik: eğlenceli ritimleri ve 80'ların müzik tarzıyla kendimi dinlemekten anlamadığım müzikler arasına girmeye başarmıştır.


5) The Borderlands - Ain't No Rest For the Wicked
Borderlands'ın ilk oyununda bulunan bu muhteşem şarkı, introsu ve oyunu unutulmazlar arasında yer almasını sağlıyor.



6) Assassin's Creed 4 Black Flag - Main Theme
Assassin's Creed serisinde oyunun farklı teması kadar müziği de, sevenlerinin zihninde oyuna dair tatlı anılar bırakmıştır.


7) Far Cry 3 - Make It Bun Dem
Sayko bir düşman ve onun mallarını yakmakla ilgili aldığımız bir görev. Görevi oyunun geri kalanından ayıran şey ise temasıyla inanılmaz bir şekilde uyumlu olan bu muhteşem şarkı.


8) Shadow of the Colossus - The Opened Way
Belkide çok az müzik vardır: bizleri saç tellerimize kadar etkileyebilecek şekilde muazzam olsun.


9) The Witcher 3: Hearts of Stone - You're... Immortal
Witcher 3'ün diğer bir dlc'si için yayınlanan bu şarkı: Witcher 3 müziklerinin neden bu kadar sevildiğini bizlere tekrar hatırlatıyor.



10 ) Dishonored - Drunken Whaler
Başlangıcı her ne kadar Elm street müziğini anımsatsa da, bu muhteşem şarkı en az oyunu kadar akıllara kazılmış nadir bir eserdir.


1 yorum: