PlayStation 4 kendi kendine CD çıkartma sorunu (çözüm)

PlayStation 4'de oyun oynarken ortada hiç bir sebep olmamasına rağmen cihazın birden bire CD çıkartması hiç şüphesiz herkesi çileden çıkartan bir durum. Bu dertten muzdarip biri olarak çözümü şu şekilde buldum;


1) Bu sorun PlayStation 4 cihazlarının ilk çıkan partilerinde kronik bir sorun olduğu için: cihazı düşürmediğinizden eminseniz ilk işiniz servise göndermek olsun . Peki garanti yoksa? işte zaman diğer adımlarla devam edeceğiz.

2) Öncelikle playstation 4 cihazınızın dokunmatik güç ve CD çıkartma tuşunun hemen altındaki ( cihazın alt kısmında bulunuyor) dil şeklindeki kısa olan lastiği çektiğinden emin olun.


3) PlayStation 4 cihazınızı düz bir şekilde, altına ve tamda orta kısmına: iki tane kullanmadığınız CD kabını yerleştirin, yeter ki cihaz en az bir el yüksekliğinde havada olsun.

4) Cihazın CD çıkartma bölümünün alt kısmı psikopat derecede hassas olduğu için her şeyi el gibi algıladığından kendi kendine CD çıkartıyor ( buna zemin bile dahil). Yüksekte olan cihazı kendi kendine CD çıkartmayacak şekilde, ağız kısmını hafif ileride olabilir konuma getirin.

5) "Peki bu şekilde sorunun çözülür mü?" Diye Sorunlara, çözümü bu yolla bulan birisi olarak: denemediğim yöntem kalmadı ve cihazı köşeye atmayı düşünürken, bu yöntem sayesinde cihazımı uzun bir süredir canavar gibi sorunsuz kullanabiliyorum.

6) PlayStation 4 cihazınız bozuk olsun yada olmalısın (köşelere temiz ve aynı boyutta çubuklar da olur) havada kalması özelikle Slim cihazlarda yaşanan ısınma problemini yarı yarıya azaltır. 

3 yorum:

  1. ahh plasstationumuz olsa da sorun çıkartsa :D ❤️

    YanıtlaSil
  2. Bilgisayardan devam, playstationa ulaşamadık :)...Selam ve Dua ile...

    İnsana davet sitesine de beklerim...

    http://www.insanadavet.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

  3. Eğer siz de Pubg mobile ses yankı sorununa çözüm arayanlardansanız buraya tıklayın:pubg mobile ses yankı sorunu

    YanıtlaSil