Oyunlarda Gamepad sorunu yaşayanlar için çözüm

Gamepad, fps türü oyunlar dışında:gerek rahatlığı, gerek küçük boyutu ile oyuncuların vaz geçilmezidir. Özellikle araba yarışı oyunlarını oynarken mutlaka Gamepad'e  baş vururuz. Gamepad kullanırken baş ağrıtan NARUTO SHIPPUDEN Ultimate Ninja STORM 3 Full Burst ve Need for Speed: Rivals oyunları üzerinde denedim ve çözüm buldum.

1) Bu sorunun çözümü için öncelikle burdan X360 controller programını indiriyoruz. Rar olarak inen programı klasöre çıkardıktan sonra: içindekileri kopyalayıp, oynamak isteğiniz oyunun ana dizinine yapıştırın.


2) Oyunun ana dizinine kopyaladığımız programı açalım ve sol alt köşede benim yaptığım gibi hangi Gamepad marka ve modelini kullanıyorsanız onu seçin.


3) Setting Database bölümüne gelerek sağ üstte bulunan Game Name kısmında oynadığınız oyunun seçili olduğundan emin olunduktan sonra Save'ye tıklayarak oyunu ortadaki listeye kayıt edin.


4) *Son olarak: Controller 1'e tekrar gelin ve tuşlara sırasıyla basın ve çalışmayan yada basmayan var mı diye gözden geçirmekte fayda var! Aynı bölümde isteğiniz tuşları ataya bilirsiniz.



    * Üçüncü bölümde Game Name  seçeneğinde aynı oyuna dair birden fazla seçenek bulunuyor, Gamepad çalışmadığı taktirde tek tek deneyin mutlaka çalışması lazım!

  
  * Need for Speed: Rivals üzerinde sorun yaşıyorsanız Game Name kısmında X86 exe seçin. 



0 yorum:

Yorum Gönder