Ruhunuza İşleyecek Birbirinden Muhteşem 10 Oyun Müziği

Müzikler, oyunları tamamlayan en önemli unsurlardan biridir. Kaliteli bir senaryo kadar etkileyici müziklerde oyunların yıllarca akılda kalmasında ve klasikler arasına girmesinde büyük bir öneme sahiptir.
Bu listede oyun severler kadar oyunlarla arası fazla olmayanların bile sevebileceğini düşündüğüm müzikleri sıraladım. Sizlerinde sevdiği ve listede olmayan müzikler varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.



1) Witcher 3: Wild Hunt  -  Ladies Of The Woods
Ayrı bir oyun olarak  bile piyasa sürülse: muhteşem hikâyesi, diyalogları ve defalarca dinlememe rağmen sıkılmadıgım müziği ile ormanın hanımları, akıllardan kolay silinmeyecek etkiye ve muhteşem bir müziğe sahiptir.



2) Red Dead Redemption -  Far Away
İlk Red Dead oyunu için bestelenen şarkı bizleri, John Marston'un zorlu hikayesine ve vahşi batının çorak topraklarında kısa bir gezintiye çıkartıyor adeta.



3) Assassin's Creed Odyssey - Legend Of The Eagle Bearer
Eğe müziğinin köklü ve etkileyici ezgileri ile Assassin's Creed serisi içinde büyük öneme sahip muhteşem bir müzik.



4 Warriors Legends of Troy - Paris The Lost Prince of Tro
Şans eseri denk geldiğim ve yine eğe müziğinin etkileyici ezgileriyle harmanlamış güzel bir müzik.



5) Battlefield 1942 -  Theme Orchestral
Bana göre bir savaş oyunu için bile fazla bir müzik. Kullanılan enstrümanların uyumu kaliteli bir müzik deneyimi yaşamamızı sağlıyor.


6) Skyrim - The Song of the Dragonborn
Bakkala yoğurt almaya giden birisini bile kılıç ve balta aratacak kadar gaza getiren epik bir müziktir kendisi. Bu müziğin gerçek anlamda tadını çıkarmak için Skyrim'de bir hana gitmenizi ve Ozanın kendisinden dinlemenizi tavsiye ediyorum.


7) Borderlands 2 - No Place For a Hero
Makarnanın ve mizahın temel alındığı bir oyunda, daha ilk sahnede böylesine içime işleyen bir müzik görmek beni oldukça etkilemiş ve daha sonraları defalarca dinlememe rağmen ilk günkü keyfi almama sağlamıştır.


8) Red Dead Redemption 2 - Unshaken
Listemdeki müzikler arasında en yeni fakat en cok öneme sahip, mutlaka dinlemeniz gereken muhteşem bir müzik.


9) Shadows Colossus -  Prologue
Devlerin gölgesinde, atımız Agro ile çıktığımız bu zorlu yolda, bizlere eşlik eden bu muhteşem müzik: uzak doğu kültürünün eşsiz bir örneği ve ahenk deyiminin adata vücut bulmuş hali gibi.



10) Portal 2 - Cara Mia Addio
Oyundaki tarıtların sesi ile yapılan bu müzik, ancak bu kadar güzel olabilir dedirten ve mutlaka dinlenmesi gereken ender bir müziktir. Her dinlemem de aynı tatlı duyguları bırakır bende.


0 yorum:

Yorum Gönder