Mutlaka izlemesi gereken 10 muhteşem çizgi dizi.

Bazı çizgi diziler vardır gerek konusu gerek karakterleri ile hayatımızın bir döneminde unutulmaz ve  tatlı anılar bırakmıştır.
Bu gün benim için değeri oldukça yüksek olan ve sizlerin de sevebileceğini düşündüğüm için mutlaka izlemesi gereken çizgi dizileri sıraladım.



1) Disney'in teneffüs zili (Disney's Recess)
Liste sunulurken karşılaştırma yapmaktan çekinmek için şu sebepten dolayı birinci sırada diye açıklama yapıldığına denk gelmişsinizdir fakat Disney'in teneffüs zili, kesinlikle kalitesi ve muazzam derecede derin konu işleyişi ile birinci sırada olmayı fazlasıyla hak ediyor.
Bir okulu konu olan dizide, okul içi hiyerarşi o kadar dengeli anlatılıyor ki, okul değilde her yaş grubunu birbirinden farklı birer dünya gibi yansıtılıyor bizlere. Ana sınıfı öğrencilerini medeniyetten uzak ve kendine özgü kuralları olan bir kabile olarak resmetmesi herkesi etkilemişti.
Dizinin asıl konusuna gelecek olursak: yoğunluk olarak aynı sınıfındaki altı çocuk etrafında dönse de, hepsini ayrı bir detaylı ve bir o kadar dengeli işliyor ki, kendinizi o çizgi dizinin parçası olarak görmemek elde değil.
Okulda popüler olan kart oyununda dibe vurduktan sonra ticari zekasıyla tüm okula diz çöktürten T-jay ve öğrencilere ceza olarak verilen, basit bir tebeşir ile çizilen kare bir alana karşı psikoljik mücadeleyi konu alan bölümler, daha önce hiç bir çizgi dizide yer almayan derinlikte senaryoya sahipti. En azından benim için daha iyisi zor gelir dediğim bir çizgi dizisidir Disney'in teneffüs zili.
2) Futurama
2000 yılına girmeye hazırlanırken kazara donma işlemine maruz kalan pizza dağıtıcısı Philip j.fry'ın, 3000 yılında uyandırılıp kargo dağıtıcısı olarak uzayda yaşadığı maceraları anlatan çizgi dizide, ona eşlik eden ahlaksız, düzenbaz ve içkici bir robot olan Bender ile yeri geldiğinde katılarak güldüğünüz bölümler ile bir sezonun nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bazen. Şuan anda yedi sezonu mevcut olan dizi gülmek için bir şeyler arayanların kesinlikle ilk tercihi olmalıdır.


3) Hayalet avcıları ( Extreme Ghostbuster)
Hayalet avcılarının normal görüntüsüne alışık olan birisi olarak gotik tarzı bir hayalet avcılarını görünce şaşırmadım değil. Fanatiği olduğum bir çizgi dizinin karakterinden tutunda  renkli havasının yerine daha koyu bir tema olduğuna görünce önceleri ön yargılı davransam da izlemeye başlaktandan sonra kısa bir yayın hayatına rağmen bende unutulmayacak derecede güzel anılar bırakmış bir çizgi dizidir.
Dünyadaki zeki insanlara zor bir bilmece soran Sfenks ve kendi korkuların ile yüzleşmene neden olan zayıf bir hayaletin olduğu bölüm, senaryo kıtlığı çeken günümüz dizilerine örnek olacak bir kaliteye sahip.



4) Esrarengiz kasaba (Gravity Falls)
İzler izlemez ilk başta çocuklar için yapılmış diyeceğiniz bu çizgi dizi daha sonraları nasıl bir şeyin içine düştüm ben diyeceğiniz, YouTube'de bölümlerinin analizlerini çıkartacak derecede koyu bir hayran kitlesine sahip olan dizidir.
Özelikle ikinci sezonunda bütün senaryoyu deyim yerindeyse arşa çıkıyor. Dizinin baş kötüsü ülliminati sembolü olan üçgene benzeyen Bill, son derece ustaca çizilmiş zeki ve psikopat bir yapıya sahip.


5) South park
Siyasetten tutunda dine kadar her konunun dibine kadar eleştiren bu çizgi dizi," bunu da mı eleştirdiniz?" dediğiniz her şeyi kendi esprili ve düşündüren yapısı ile "evet ulan evet" dedirtiyor. Özellikle her şeyle dalga geçmekten geri kalmayan tombik ve vurdum duymaz Eric ile gülme krizlerine gireceksiniz. Yüzüklerin efendisi filminin tiye alındığı bölüm tartışmasız mükemmel bir yapımdı. Yeri geldiğinde tüm tabularınızı parçalamak isteyecek, yirmi sezon üstü bu çizgi diziyi kesinlikle kaçırmamanız gerekiyor.



6) Samurai Jack
Kendi yaşadığı dünyadan baş düşmanı Aku tarafından bilmediği bir diyara sürüklenen Jack'in maceraları ilk başta şekilsiz ve kötü çizimli düşmanların olduğu bir çizgi dizi olsa da özelikle son sezonlarına doğru usta ellerin değdiğini anlıyorsunuz.
Elbette yaygın ve popüler bir çizgi dizidir Samurai Jack, yine de daha sonraki sezonlarda tüm yaş kitleleri için izlenecek kıvama geliyor.
özellikle bir düşmanı gözünden izlediğimiz bölümde, atmosferden tutunda karakterlerin detaylı ruh haline kadar şapka çıkartacak derecede kaliteli bölümlere sahip oluyor zamanla.



7) Rick and Morty
Rick and Morty için söylenebilecek çok bir söz yok. Son zamanlarda kendisi için sadık bir hayran kitlesi oluşturmuş ve çizgi dünyasının Game of Throne’nu haline gelmiş bir kalitededir. bir çizgi dizinin bazı bölümleri komik olabilirken Rick and Morty'in tüm bölümleri komik ve daha da komiktir.
Özellikle Evil Morty bölümü kendisi bir yana şarkısı ile herkesin saygısını kazanmıştır. Benim favorim olan Pickle Rick ile Emmy ödülü almış bir bölümdür.



8) SÜREKLİ DİZİ ( Regular show)
Sorumsuz arkadaşı Rigby ile beraber parkta çalışan Mordecai'nin maceralarını anlatan çizgi dizi, koca koca insanları bile kendine has esprisi, çizgileri ve seksenler tazı müzikleri ile ekranlara bağlayan kesinlikle taktire şayen bir çizgi dizidir. Eskilerin oyun, kıyafet ve film kültürünü muhteşem bir şekilde işlemesi kendisini sevenlerinin gözünde bambaşka bir yere taşıyor.



9) KİM POSSIBLE
Belki diğer çizgi diziler kadar öneme sahip olmasa da, her bölümde temposu düşmeyen aksiyonu ile bütün bölümlerini büyük bir keyifli izlediğim ve sizlerin de severek izleyeceğini düşündüğüm bir çizgi dizidir Kim Possible, lise okul amigosu bir kızın kötülere karşı eğlenceli mücadelesini anlatıyor.



10) Clarence
Çizgi dizi çocuklar için yapılmış diyenler için "evet, sonuna kadar haklısın" diyeceğiniz Clarence saflığını ve güzelliği konu aldığı tombul bir çocuk olan Clarence’den alıyor. Komedinin doğal işlediği bu çizgi dizi, farklı bir şeyler izlemek isteyenlerin listesinde kesinlikle yer alması lazım.




0 yorum:

Yorum Gönder