Borderlands serisini oynamanızı gerektiren 8 neden.

Borderlands yeni bir oyun serisi sayılmaz fakat değeri çok az bilinen ve güzel oyunlardan birisidir. Sevmediği oyun tarzına şans vermek yerine, nimete burun kıvırır gibi her şeye çöp diyen ön yargılı kitleyi düşününce şaşırmıyor değilim çünkü Borderlands, şans vermeniz halinde kesinlikle sevebileceğiniz bir oyun serisidir.



1) Uygun fiyat ve düşük sistem ihtiyacı: Borderlands, Steam gibi bir çok oyun mağazasında ucuz fiyatlara bulacağınız bir oyun serisidir. "Ona bakarsan Witcher 3 gibi oyunlarda ucuz" diyorsanız, elinizde düşük sisteme sahip bir PC varsa, en düşük ayarlarda bile duman çıkartacak güçte oyundur kendisi, elbette karşılaştırılamaz ama Borderlands serisini: Onboard ekran kartlarında bile rahatça oynayabilirsiniz. Oyun, PC ve Konsol fiyatlarının tavan yaptığı bu günlerde resmen hayat kurtarıcı bir yere sahip.

2) Kendine has oyun dinamiği: Borderlands serisi Rpg ve Shooter türünü birleştirip kendisini sevenler için bambaşka bir yere gelmiştir. Yani sizleri, üstten bakışlı dediğimiz: İzometrik oyun yapısının içine atarak neredeyse unutulmuş olan oyun türüne bambaşka bir bakış açısı kazandırmıştır.


3) Yüzde yüz kara mizah: Özellikle ikinci oyunda yeri geldiğinde katılarak güleceğiniz derecede mizah eklenmiş. Oyunun yapımında muzip bir ekibin çalıştığını anlıyorsunuz ve adamlar bir defansına bu oyunun kendileri için eğlence niteliğinde olduğunu dile getirmiştir. Özellikle yeri geldiğinde sinir bozucu olan, sizi sürekli köle diye çağıran geveze bir robot ve oyunun baş kötüsü olan Yakışıklı Jack, kültürümüzde yeri olan komik kötü rolü ile her ne kadar nefret etseniz de kabul etmek lazım oyuna bambaşka bir tat katıyor.



4) Detaylı görev yapısı: Oyunun boyutunu düşürmek amacıyla görevler sahneler ve bol efektlerin aksine yazılar aracığıyla bizlere sunuluyor. Benim tavsiyem oyunu oynarken alınan görevin tüm detayları okunması ve acele etmemek, aksi halde çok şey kaçırırsınız. Tekrara binen görevler bile dikkatli okunduğunda çok değerli olabiliyor, özelikle ses kayıtlarını dikkatlice dinleyin, birinci oyunu tekrar oynamamı gerektirecek kadar önemli yeri vardı hikayede.

5) Sonsuz sayıda silah: Evet, yanlış duymadınız! Borderlands piyasaya çıkmadan önce 'sonsuz sayıda silah' silah sloganı ile bir çok oyun dergisi ve sitesinin kapağını süsledi. Oyunu oynayınca işin renginin öyle olmadığı görüldü. Evet, bir çok silah vardı fakat bir çok değer atandığı için atış hızı veya gücü farklı olduğu için bile iki silahı yan yana görebiliyordunuz ve silahlarda bir çok değer olduğu için buyurun size sonsuz sayıda silah. Oyunu tekrar oynadığımda tuhaf bir şey fark ettim, diğer oyunun neredeyse yarısına kadar oynamama rağmen hiç görmediğim bir silah ile karşılaştım ve üstelik bu silahlar oyununda ilerlemenize etki ediyordu, daha önce zorlandığınız bir Boss'u bu defa çok daha rahat bir şekilde alt etme şansına sahipsiniz.



6) Uzun bir oynayış süresi ve seçebileceğiniz farklı karekterler: küçük ve sinir bozucu bir robot dışında diğer tüm Npc'ler yerinde sabit duyurur ve size eşlik edemiyor fakat bu kısırlığın aksine başlangıçta size sunulan ve birbirinden farklı özel hareketleri bulunan dört farklı karakter bulunuyor, Artık hangisi size hitap ederse. Oyunun oynayış süresi tekrarlanan görevlerin katkısı olacak ki oldukça uzun, eski bir bilgisayarınız varsa alın size ömürlük denecek oyun serisi. Oyunun açık dünya olması ve muazzam derecede fantastik bir evrene sahip olması oldukça hoş bir şey, kendi etrafınızda dönmek yerine her bir ucu başka dünyalara açılan kapılar bulunuyor.



7) Eğlenceli Boss'lar ve sürpriz silahlar : Borderlands evreninde bir oyun için yeterli diyecek sayıda boss, mini boss ve oldukça çok sayıda yaratıklar mevcut. Özellikle Büyük yaratıkların içlerinde uğraşmanıza değecek itemler bulunuyor. Bu arada item demişken: bazen öldüreceğiniz en basit yaratıkta bile sürpriz silahlar ile karşılaşabiliyorsunuz. Daha önce dediğim gibi oyunda silah sayısı çok ve bunların önemini belirten renkler mevcut ama oyunun diğer espirisi silahları denemeniz üzerine kurlu, en basit denilen beyaz renkli isme sahip silahlar bile yeri geldiğinde harikalar yaratabiliyor.



8) Birbirinden muhteşem intro müzikeri: Son olarak Borderlands oyunlarının başlangıcında, YouTube'de tekrar tekrar dinlememe sebep olan muhteşem müzikler bulunuyor. En azından bu müzikleri sevdiğiniz taktirde tabi.




0 yorum:

Yorum Gönder