İkinc el oyuncu bilgisayarı alırken dikkat edilmesi gerekenler

Evet, oyun oynamak keyifli bir aktivite fakat günümüz oyunlarını orta ayarlarda bile oynamak kurun yüksek olduğu bu günlerde maalesef cep yapabiliyor.
Yüksek fiyatlardan kaçmak isterken en yakın adresimiz ikinci el oyuncu bilgisayarları ama bu konuda bilinçsiz ve tecrübesiz biriyseniz tatsız olaylar yaşamanıza sebep olabiliyor. 
Bu yazıdaki amacım daha önce ikinci el bilgisayar almamış veya böyle bir plan içindeyseniz, kendi tecrübelerime dayanarak sizleri bilgi sahibi edindirmek.



1) Sabırlı olun:  Bu gün ikinci el eşya pazarında hemen hemen her bilgisayara gaming pc yazılabiliyor. "hani yoktu.işte buldum" deyip ilk bulduğunuz pc'ye atlamayın ve iyice araştırın. Sonuçta 350 tl'ye gaming pc yazanda var 3500 tl'ye de

2) İşlemcinin 'i' sine değil, iyisine bakın: Zamanında piyasaya i5 işlemcili laptoplar sürüldü, bu konuda fazla bilgi sahibi olamayan kullanıcılar: ağa yapışan kelebek misali günün sonunda, ellerinde çift çekirdek işlemcilere eşit güce sahip bilgisayarlara ortada kaldılar. Bunun için dikkat etmeniz gereken işlemcinin kendi servisi tarafından hala güncel olarak desteklenip desteklenmediğidir.

3) En az bomba kadar tehlike saçan kalitesiz power supply modelleri: belki hiç bir konuda model arayın demem ama power supply konusundan çok hassas olun. 600w kötü bir güç kaynağı yerine 450w kaliteli bir güç kaynağına sahip oyuncu bilgisayarı almak daha akıllıca bir harekat olur.

4) Bilgisayarı kadar satıcısını konusunda dikkatli olun: tok satıcılarla asla alışveriş yapmayın, onun yerine gerçekten sattığı üründen başka bir insan evladının faydalanmasını isteyen ve anlayışlı satıcılardan alış veriş yapın. 

5) İkinci el sitelerinin sağladığı faydalar: bazı site ve uygulamalarda satıcı ile yapılan yorumlar vardır ve bu konu sağlıklı bir ürün almak için oldukça işinizi görebilir.

6) ) Sisteminize denk ekran kartı alın: orta seviye bir oyuncu bilgisayarı alacaksanız, sisteminizi dar boğaz etmeyecek, aynı şekilde orta seviye bir ekran kartı yeter. Kısacası her şeyden parayı kısayım ama ekran kartına gömeyim derseniz, bütün yük erkan kartına bineği için pişman olabilirsiniz.

7) Kontrol etmeden elinizi cebinize götürmeyin: telefonda olduğu gibi bilgisayar konusunda da cihazı a'dan z'ye kontrol edin. Bilgisayarı en az yarım saat açık tutun ve kesinlike internette bağlanabiliyor mu diye kontrol edin. Ayrıca vaat edilen sistem parçaları bilgisayarda mevcut mu diye gözden geçirin. Anlayacağınız asla ama asla aceleci davranmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder